Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

Izvješće o radu AK OSA u 2015. g.
Srijeda, 20 Siječanj 2016 23:45

 

PRVO NOVOGODIŠNJE LETENJE


Dana 3.1.2015. održali smo prvo letenje i druženje na letjelištu Voloder u 2015. godini. Stišavanjem zimskih uvjeta, našli smo se na livadi i iskoristili malo sunca za letenje uz kuhano vino.

 

 

TURČAN BOKAL (SLO) 2015.


U malom mjestu Markovci (SLO), pored Ptuja, dana 11.1.2015. održano je natjecanje pod nazivom Turčan bokal na kojem su sudjelovala 3 naša predstavnika u kategorijama F1N i F1N-150.

U konkurenciji od 20-tak natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske, naš predstavnik Darko Ozimec osvojio je 2. mjesto u kategoriji F1N-150.

 

 

ČEMINAC INDOOR OPEN 2015.


Članovi aerokluba "OSA" Kutina sudjelovali su na međunarodnom natjecanju pod nazivom 5th International Indoor Open - 8. Indoor Open Čeminac 2015, održanom 24.01.2015. u sportskoj dvorani OŠ Čeminac.

U konkurenciji 9 klubova iz Karlovca, Zagreba, Siska, Kutine, Osijeka, Nove Pazove, Zrenjanina, Beograda te domaćina Čeminca, natjecanje je održano u dvije kategorije: F1N i F1N-150, a boje aerokluba OSA branili su 3 natjecatelja: Darko Ozimec, Antonio Ozimec, Damir Markalaus, Saša Kordić i Filip Grabovac.

U kategoriji OŠ Antonio Ozimec osvaja 1. mjesto, a također i u kategoriji juniora do 18 g. Antonio Ozimec osvaja 1. mjesto.

U kategoriji F1N juniori do 18 godina Antonio Ozimec osvaja 3. mjesto.

 

Ovako visok broj nagrada rezultat je dugogodišnjeg i kvalitetnog rada aerokluba OSA sa mladima.

 

 

SKUPŠTINA AK OSA 2015.


Dana 12.02.2015. održana je izvještajna skupština aerokluba OSA kojoj je prisustvovalo 19 od 24 člana aerokluba te gosti: g. Zvonimir Lernatić (predsjednik ZTK Kutina) i g. Zdenko Bogadi (tajnik ZTK Kutina).

 

 

 

LETENJE I MALA RADNA AKCIJA


21.2.2015. okupili smo se u manjem broju na letjelištu Voloder kako bi se družili i letjeli u ovo zimsko proljetno vrijeme. Usput smo napravili malu radnu akciju oko uklanjanja krtičnjaka na modelarskoj pisti, a zatim smo nastavili s letenjem.

 

 

KOPLAS PRO CUP - NOVA PAZOVA (SRB)


Ekipa u sastavu Antonio Ozimec, Darko Ozimec, Mirjana Ozimec i Damir Markalaus sudjelovali su 22.02.2015. na natjecanju u kategorijama F1N i F1N-150 pod nazivom 6th Koplas Pro Cup - FAI Open international u Novoj Pazovi (republika Srbija).

Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa iz Karlovca, Zaprešića, Osijeka, Čeminca, Kutine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Zemuna, Sombora, Zrenjanina, Trstenika te domaćini iz Nove Pazove, a kutinski modelari među žestokom konkurencijom ponovno osvajaju odlične rezultate:

 • Antonio Ozimec osvaja 2. mjesto u kategoriji F1N-150 OŠ te 3. mjesto u kategoriji F1N-150 juniori
 • Mirjana Ozimec osvaja 3. mjesto u kategoriji F1N-150 žene
 • U kategoriji F1N juniori Antonio Ozimec ponovno osvaja 2. mjesto

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO F1N - BELI MANASTIR


Članovi aerokluba OSA sudjelovali su na 9. državnom prvenstvu u zrakoplovnom modelarstvu održanom 07.03.2015.-te u Belom Manastiru.

U kategorijama F1N i F1N-150, u konkurenciji 53 natjecatelja iz Karlovca, Zaprešića, Osijeka, Valpova, Čeminca, Borova te domaćina Belog Manastira, Kutinu je predstavljalo 10 natjecatelja: Antonio Ozimec, Augustin Ferstner, Boris Fricki, Damir Markalaus, Darko Ozimec, Filip Grabovac, Luka Krmpotić, Noa Makoš, Marko Desančić i Saša Kordić.

 

Rezultati u kategoriji F1N-150:

Pojedinačni plasman:

 • F1N-150 mlađi juniori - Antonio Ozimec osvaja 2. mjesto
 • F1N-150 juniori - Antonio Ozimec osvaja 3. mjesto

Ekipno:

 • Ukupni poredakAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 3. mjesto
 • Juniorski poredakAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 2. mjesto
 • Mlađi junioriAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 1. mjesto

 

U kategoriji za najmlađe modelare do 5. razreda OŠ zvanoj komarci, naš predstavnik Boris Fricki osvaja 4. mjesto.

Moramo spomenuti i mladog natjecatelja Nou Makoša koji u ukupnom plasmanu osvaja 27. mjesto, zatim Darka Ozimca koji u ukupnom plasmanu osvaja 7. mjesto te Damira Markalausa koji osvaja 13. mjesto.

 

Rezultati u kategoriji F1N:

Pojedinačni plasman:

 • F1N mlađi juniori - Antonio Ozimec osvaja 3. mjesto
 • F1N juniori - Antonio Ozimec ponovno 3. mjesto

Ekipno:

 • Ukupni poredakAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 3. mjesto.
 • Juniorski poredakAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 2. mjesto.
 • Juniorski poredak: Marko Desančić, Luka Krmpotić, Augustin Ferstner - 3. mjesto.
 • Mlađi junioriAntonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić - 1. mjesto.

 

 

 

 

4. FIZIROV F1N I F1N-150 INDOOR OPEN


Članovi aerokluba OSA sudjelovali su na natjecanju pod nazivom 4. Fizirov F1N i F1N-150 Indoor Open održanom 29.03.2015. u Ludbregu.

Uz 30 natjecatelja iz Zaprešića, Osijeka, Čeminca i Ludbrega, na tekmi su sudjelovali i kutinski modelari u sastavu: Antonio Ozimec, Darko Ozimec i Damir Markalaus koji ponovno osvajaju visoke rezultate u kategorijama F1N i F1N-150.

 

Rezultati F1N-150:

 • Antonio Ozimec osvaja 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola te 1. mjesto u kategoriji juniori
 • Damir Markalaus osvaja 2. mjesto u ukupnom plasmanu

 

Rezultati F1N:

 • Antonio Ozimec ponovno osvaja 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola te 2. mjesto u kategoriji juniori.

 

Ovako dobri rezultati plod su dugogodišnjeg napornog rada te se nadamo kontinuitetu i u budućim natjecanjima.

 

 

PROSLAVA 5. ROĐENDANA AEROKLUBA OSA


12.4.2015. na letjelištu Voloder proslavljen je 5. rođendan aerokluba OSA.

Svečanosti su prisustvovali članovi kluba sa obiteljima te brojni dragi gosti pojedinci, kao i članovi okolnih klubova. Uz skromnu zakusku, proveli smo divne trenutke u druženju i letenju na našoj livadi.

Razlog za slavlje nije bio samo rođendan nego i rezultati postignuti u proteklom razdoblju - ekipni juniorski državne prvaci 2015. u kategoriji F1N-150: Antonio Ozimec, Filip Grabovac, Saša Kordić te još veliki broj individualnih nagrada naših kutinskih modelara, među kojima se ističe Antonio Ozimec i kao državni prvak na 57. državnom natjecanju mladih tehničara održanom od 8.-10.4.2015. u Primoštenu za kategoriju strojarske konstrukcije.

Navedeni rezultati plod su kontinuiranog rada sa mladima u proteklih 5 godina, a nadamo se i dalje dobrim rezultatima jer ovi mladi modelari to i zaslužuju svojim predanim radom i željom za dokazivanjem.

 

 

PONOVO U ZRAKU


Nakon duže stanke radi lošeg vremena, konačno smo se okupili na letjelištu u Voloderu u starom broju spremni za ponovna druženja na livadi.

 

 

RADNA AKCIJA


Aeroklub Popovača održao je 20.6.2015. radnu akciju na letjelištu Voloder u sklopu koje je dovršen još jedan hangar za ultralake letjelice, pokošena je trava te su postavljene oznake na poletno - sletnu stazu.

 

 

LJETNA RAZBIBRIGA


Aeroklub OSA sudjelovao je i u 2015. godini na manifestaciji grada Kutine pod nazivom Ljetna razbibriga, i to u 3 termina: 2.7., 7.7. i 21.7.2015..

U kutinskom parku okupio se velik broj djece i roditelja gdje su im udruge prezentirale svoj rad te ih uključile da se i sami okušaju u zabavnim radionicama.

Na štandu aerokluba OSA zainteresiranim mališanima podijelili smo modele klizača koje su izradili članovi aerokluba, a koje su veseli mališani rado poveli na prvi let. Članovi Aerokluba također su mališanima reglirali modele te im pomogli savjetima kako da ostvare najbolji let, a s kojima su se oni nakon vježbanja izbačaja kasnije okušali i u natjecanju u najdužem letu.

 

Pod vodstvom Darka Ozimca i Damira Markalausa te pomoću ostalih članova kluba OSA, održano je natjecanje gdje su mali natjecatelji pokazali letove svojih modela, a najboljima su uručene nagrade, stilizirani zrakoplov na podlošku - umjetnički rad Darka Ozimca, za uspomenu na ovu divnu manifestaciju i druženje te poklon paketi i majice Kutinskog ljeta od Grada Kutine.

Na klupskom štandu posjetitelji su mogli vidjeti i nekoliko letjelica izrađenih od strane članova našeg kluba te se informirati o radu udruge, njenim uspjesima i drugim temama vezanim za zrakoplovstvo, modelarstvo i raketno modelarstvo. Također, mogli su isprobati kako je to letjeti RC model preko računala na kojem je bio postavljen simulator za RC avione. Prezentirano je i lansiranje raketa s padobranom.

Zahvaljujemo se svim natjecateljima i nihovim roditeljima što su se odazvali na ovu manifestaciju te Gradu Kutini.

 

 

 

LETENJE I DRUŽENJE


4.10.2015. okupili smo se na još jednom druženju na svježe pokošenoj livadi.

 

 

KESTENIJADA 2015.


18.10.2015. održali smo druženje i letenje uz pečene kestene i kuhano vino. Usput smo dignuli svoje letjelice u zrak, netko više, netko manje uspješno. Naši mladi učenici također su dobili priliku upravljati RC modelom pod budnim okom svojih iskusnih trenera. Krajem dana su se i ultralaki letači odlučili vinuti u zrak.

 

 

MODELARSKI AEROMITING LUČKO 2015.


24.10.2015. na letjelištu MAK Trešnjevke održan je modelarski aeromiting Lučko 2015 na kojem su sudjelovali i članovi našeg aerokluba: Darko Ozimec, Krešimir Ivašković i Ivan Novak.

 

 

Naši članovi su pokazali prisutnim modelarima kako lete (i padaju) OSE. Na povratku kući, navratili smo do ekipe RC IG i još malo letjeli i sa njima.

 

 

 

IZVRSNI REZULTATI S NATJECANJA


Nakon ljetne stanke koju su najmlađi članovi kluba OSA proveli na letjelištu Voloder, dolaskom lošeg vremena, rad sa mladima preselili smo u učionice i dvorane. Započeli smo sa malom školom modelarstva koju pohađa 11 polaznika koji vrijedno izrađuju svoje zrakoplovne modele.

Došlo je i vrijeme natjecanja kako bi se završila i ova natjecateljska godina, a na kojem su boje aerokluba OSA branili Darko i Antonio Ozimec.

 

Prvo natjecanje održano je u Vukovaru, 15.11.2015., na kojem je sudjelovalo 52 natjecatelja iz cijele Hrvatske u kategorijama F1N i F1N-150.

 • U kategoriji F1N-150 za osnovne škole, naš natjecatelj Antonio Ozimec osvaja 2. mjesto, a u kategoriji F1N-150 juniori do 18 godina također 2. mjesto.
 • U naprednijoj kategoriji F1N, naš natjecatelj Antonio Ozimec osvaja 2. mjesto osnovnih škola i 2. mjesto juniora do 18 godina.

Ovako dobri rezultati su samo potvrda dobrog rada sa mladima i njihova ustrajnost u dokazivanju.

 

Sljedeća tekma održana je 28.11.2015. u Belišću na koju se prijavilo 59 natjecatelja. Tekma u Belišću je zadnja u nizu koje su se kroz godinu održavale u Hrvatskoj i inozemstvu.

 • Na toj zadnjoj utakmici u kategoriji F1N-150 za osnovne škole Antonio Ozimec osvaja 1. mjesto te 1. mjesto u kategoriji F1N-150 juniori do 18 godina.
 • Zahtjevnija kategorija F1N donosi Antoniju 2. mjesto osnovne škole i 3. mjesto juniori do 18 g..

Nakon dodjele nagrada prešlo se na dodjelu nagrada za KUP HRVATSKE.

 • U konkurenciji od 75 natjecatelja, naš Antonio Ozimec osvaja u kategoriji F1N-150 osnovne škole 1. mjesto i 1. mjesto u kategoriji F1N-150 juniori do 18 god.
 • U zahtjevnijoj kategoriji F1N, Antonio osvaja 2. mjesto.

Kao šećer na kraju, došli su rezultati INDOOR 2015 INTERNACIONAL u kojem naš izvrsni natjecatelj Antonio Ozimec u kategoriji F1N-150 osvaja 1. mjesto.

Ovim divnim rezultatima završila je ova natjecateljska 2015. godina, a naši natjecatelji mogu se pohvaliti brdom osvojenih medalja!

 

 

BOŽIĆNO LETENJE I DRUŽENJE


26.12.2015., na poziv aerokluba Popovača, okupili smo se na letjelištu u Voloderu kako bi proveli ovo blagdansko popodne u ugodnom druženju i letenju na sunčanoj livadi uz pokoju slasticu i čašicu dobre kapljice čime smo i zaključili aktivnosti u 2015. godini.

 

 


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

(od 19.3.2013.)