Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

Skupština AK OSA 2015.
Utorak, 17 Veljača 2015 00:00

 

Dana 12.02.2015. održana je izvještajna skupština aerokluba OSA kojoj je prisustvovalo 19 od 24 člana aerokluba te gosti: g. Zvonimir Lernatić (predsjednik ZTK Kutina) i g. Zdenko Bogadi (tajnik ZTK Kutina).

 

 

 

Predsjednik aerokluba OSA, g. Darko Ozimec, pozdravio je sve prisutne i predložio dnevni red.

 

Dnevni red skupštine:

  1. Izvješće o radu aerokluba OSA za 2014. g. - kliknite za prikaz
  2. Financijsko izvješće za 2014. g.
  3. Plan rada aerokluba OSA za 2015. g. - kliknite za prikaz
  4. Financiranje aerokluba OSA u 2015. g. - kliknite za prikaz
  5. Razno

 

Dnevni red je prihvaćen te se krenulo na prvu točku dnevnog reda: Izvješće o radu aerokluba OSA u 2014. koje je pročitao g. Darko Ozimec. Nakon čitanja izvješća o radu uslijedila je kratka rasprava te je konstatirano da izvješću nedostaje natjecanje u F5J kategoriji održano u Ludbregu na kojem su naši natjecatelji osvojili 4. mjesto juniori - Antonio Ozimec te 4. mjesto seniori - Darko Ozimec.

 

 

Drugu točku dnevnog reda, financijsko izvješće, prezentirao je tajnik aerokluba g. Damir Markalaus, a izvješće nadzornog odbora pročitao je predsjednik nadzornog odbora g. Krešimir Ivašković. Izvješće je prihvaćeno jednoglasno.

 

  

 

Treću i četvrtu točku - plan rada i financijski plan za 2015. pročitao je g. Darko Ozimec nakon čega se pristupilo raspravi. Svi članovi aerokluba složili su se da financijska sredstva dodijeljena od grada za 2015. u iznosu od 3000 kn nisu dostatna niti za financiranje modelarskog tečaja za najmlađe članove u kojem trenutno imamo 9 polaznika. Jako nam je žao što aeroklub OSA nije prepoznat od grada Kutine kao rasadnik znanja i okupljalište mladih i kojem, kao takvom, nije pružena adekvatna financijska pomoć.

 

 

Za riječ se javio tajnik ZTK Kutina, g. Zdenko Bogadi koji je pohvalio naš rad i postignute rezultate te nam poželio uspjeha u budućim natjecanjima. Nažalost i ZTK je isto tako doživjela smanjenje financijske pomoći te nam ni oni ne mogu puno pomoći, ali je g. Bogadi napomenuo da su sredstva osigurana za sprovođenje akcije grada Kutine Ljetna razbibriga na koju se aeroklub OSA rado odaziva.

Rasprava se vodila i oko odlaska juniora na natjecanja državnog karaktera za kojeg aeroklub nema novaca. Prijedlog je da se sredstva zatraže od krovne organizacije Hrvatski Zrakoplovni Savez u kojeg se kanimo učlaniti ove godine te je donešena odluka o učlanjenju u HZS.

Na kraju rasprave za riječ se javio i predsjednik ZTK Kutina, g. Zvonimir Lernatić, koji je pohvalio naš dosadašnji rad, čestitao na postignutim rezultatima te napomenuo da je aeroklub OSA jedna od najaktivnijih članica kutinske ZTK. Izlaz iz financijske krize u kojoj se našao aeroklub OSA vidi u pisanju projekata prema EU fondovima te je predložio povezivanje za agencijom MRAV za pomoć oko pisanja projekata.

 

 

Nakon rasprave krenulo se na točku Razno u kojoj su prisutni članovi upoznati sa novim zakonom o udrugama. Bilo je riječi o plaćanju članarina putem uplatnice direktno na žiro račun kluba OSA, a zatim i o pravima i obavezama članova kluba OSA. Također, prisutni su upoznati sa procesom registracije letjelišta Voloder i problemima vezanim uz registraciju.

 

Skupština je zaključena skromnim domjenkom i druženjem članova aerokluba OSA.

 

Završeno u 19.50 sati.

 

U Kutini, 12. veljače 2015. g.

 

 Slike pogledajte u galeriji:

    


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

(od 19.3.2013.)