Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

Izvješće o radu AK OSA u 2014. g.
Petak, 30 Siječanj 2015 16:27

 

TURČAN BOKAL


Početkom 2014.-te godine u Markovcima (SLO) održano je natjecanje pod nazivom Turčan bokal na kojem je sudjelovalo 30-tak modelara iz Slovenije i Hrvatske u kategorijama: papir, papir manager, F1N-150 i F1N. Za najuspješnije bili su osigurani vrlo pitki "bokali" i priznanja.

Aeroklub OSA sudjelovao je sa 5 članova: Antonio i Darko Ozimec, Alen Laškaj te Melita Laškaj i Mirjana Ozimec koje su pokazale zavidne modelarske vještine i rezultate.

Darko Ozimec osvaja 2. mjesto.

 

   

 

 

INDOOR OPEN ČEMINAC 2014


Dana 25.01.2014., ekipa predvođena Darkom Ozimcom odlazi na međunarodno natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu održanom u Čemincu - Indoor Open Čeminac 2014.

Pristupivši natjecanju, odmah smo vidjeli da je konkurencija velika i da ćemo se morati dobro potruditi da bi ostvarili dobre rezultate.

Darko Ozimec zadržao je mirnu ruku i izvrsnim bacanjem modela osvojio 1. mjesto u ukupnom plasmanu kategorije F1N-150. U drugoj kategoriji - F1N, Damir Markalaus osvaja 4., a Darko Ozimec 5. mjesto.

 

   

 

 

SKUPŠTINA AEROKLUBA OSA


07.02.2014. u 18.00h održana je Izborno izvještajna skupština aerokluba OSA na kojoj je prisustvovalo 16 od 22 člana. Skupštini su prisustvovali i gosti iz ZTK Kutina te članovi aerokluba Popovača.

 

   

 

 

PRIPREME ZA DRŽAVNO NATJECANJE


Pripreme za državno natjecanje članovi aerokluba OSA održali su 6.3.2014. u kutinskoj dvorani Doma sportova.

Modeli koje su izradili mladi polaznici modelarskog tečaja sada su pokazali svoje letne karakteristike. Uz svoje mentore, mladi članovi vježbali su za nadolazeće državno prvenstvo u kategoriji F1N i F1N-150.

 

   

 

 

DRŽAVNO NATJECANJE U MODELARSTVU


Mladi članovi aerokluba OSA sudjelovali su na Državnom natjecanju u modelarstvu u kategorijama F1N i F1N-150 koje se održalo 8.3.2014. u Valpovu.

Prijavljeno je više od 80 natjecatelja u 11 ekipa. Našu ekipu juniora predstavljali su Antonio Ozimec, Augustin Ferstner, Filip Grabovac i Luka Krmpotić te njihovi mentori Darko Ozimec i Damir Markalaus.

U kategoriji F1N-150 komarci (natjecatelji do petog razreda O.Š.), naš natjecatelj Filip Grabovac osvaja 3. mjesto i brončanu medalju, a ekipa u sastavu Antonio Ozimec, Augustin Ferstner i Luka Krmpotić osvajaju 3. mjesto (ekipno) i brončane medalje u klasi F1N-150.

 

   

 

 

LUDBREG INDOOR 2014.


Ludbreg Indoor 2014. održan je 23.3.2014., a aeroklub OSA sudjelovao je na tom natjecanju sa 6 natjecatelja: Antonio Ozimec, Augustin Ferstner, Filip Grabovac, Marko Desančić, Darko Ozimec i Damir Markalaus.

Uz veliku konkurenciju natjecatelja (preko 40) iz Zaprešića, Osijeka, Karlovca i drugih gradova, kutinski modelari osvajaju: 4. mjesto Antonio Ozimec u kategoriji juniora F1N. U ukupnom plasmanu F1N, Darko Ozimec osvaja također 4. mjesto.

 

   

 

 

ANTONOV AN-2; GOST IZ JAPANA


U travnju ustupamo letjelište Voloder poljoprivrednoj avijaciji (Antonov AN-2) za avio tretiranje protiv gubara.

Također, nekoliko dana imali smo čast družiti se sa, i ugostiti, g. Tomoyuki Shimoguchia san-a iz grada Osaka, Japan. U vrlo kratkom periodu upoznali smo ga sa većinom članova i njihovim modelima. Ostao je fasciniran pristupačnošću i ljubaznošću ljudi iz kluba.

 

   

 

 

ZAPREŠIĆKI F5J MEĐUNARODNI ELEKTRO KUP


11.05.2014. održano je natjecanje u Zaprešiću pod nazivom Zaprešićki F5J međunarodni elektro kup na kojem su sudjelovali i modelari aerokluba "OSA".

U konkurenciji od 20 natjecatelja raspoređenih u dvije kategorije, F5J juniori i F5J seniori, naš Antonio Ozimec ostvaruje vrlo visoki rezultat - 2. mjesto na međunarodnom natjecanju F5J, odmah iza Slovenskog natjecatelja Luke Urbančiča iz aerokluba Ptuj, dok je 3. mjesto ostvario Alen Tucman iz modelarskog kluba Zaprešić.

 

   

 

 

MEĐUNARODNI KUP LITIJA


Aeroklub OSA sudjelovao je na Međunarodnom kupu Litija u Sloveniji održanom 1.6.2014..

Po završetku naprednog tečaja modelarstva koje smo održali na klupskom aerodromu, koliko nam je vrijeme dopuštalo, krenuli smo ispitati znanje svojih učenika koje su usvojili tijekom tečaja. Nažalost, mogao se je takmičiti samo jedan mladi takmičar jer oprema i model nisu jeftini i klub nije bio u mogućnosti isfinancirati cca 2000 kn. Ta teška zadaća pala je na Antonija Ozimca koji je opravdao stečeno povjerenje.

Naš Antonio Ozimec osvaja na kupu Litija 3. mjesto u kategoriji F5J juniori.

 

   

 

 

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA


Na letjelištu Voloder, 06.06.2014., aeroklub OSA odazvao se akciji Vlade republike Hrvatske pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga i održao druženje s posjetiteljima gdje su brojni zainteresirani razgledavali zrakoplove na stajanci te prezentaciju njihovih letova.

 

Dani otvorenih vrata

 

Modelari aerokluba OSA održali su mali aeromiting za sve zainteresirane i pokazali mogućnosti zrakoplova na daljinsko upravljanje.

Prezentaciju radionice osnova zrakoplovnog modelarstva održali su mladi članovi aerokluba OSA: Augustin Ferstner (5. razred OŠ), Luka Krmpotić (8. razred OŠ) i Marko Desančić (8. razred OŠ). Na radionici zrakoplovnog modelarstva, najmlađi posjetitelji izrađivali su jednostavne modele i iskušavali njihove letne mogućnosti.

Zahvaljujemo se svim posjetiteljima što su nas posjetili i prepoznali naš rad te ih pozivamo i na buduća druženja.

 

   

 

 

LEONARDO 2014


Maketari aerokluba OSA prisustvovali su 14.6.2014. izložbi i natjecanju maketa od plastike pod nazivom Leonardo 2014, koje se održalo u hotelu Panonija u Sisku. U vremenu od 11-17h posjetitelji su mogli vidjeti veliki broj izrađenih maketa (zrakoplova, vozila, brodova, figura ratnika itd.) u raznim kategorijama i mjerilima.

 

   

 

 

LJETNA RAZBIBRIGA


I 2014.-te godine (23. i 25.7.) aeroklub OSA sudjeluje na manifestaciji grada Kutine pod nazivom Ljetna razbibriga.

Obradovao nas je velik odaziv djece i broj prijavljenih mališana za natjecanje u najdužem letu modela klizača koje su članovi aerokluba izradili za naše najmlađe Kutinjane. Mladi članovi aerokluba OSA prezentirali su prijavljenim natjecateljima kako najuspješnije izbaciti model u letnu putanju i ostvariti najbolje rezultate.

Nakon vježbanja malih natjecatelja prešlo se i na samo natjecanje gdje su 22 mala natjecatelja pokazali što su naučili i ostvarili lijepe letove svojih modela. Najboljima su uručene nagrade za uspomenu na ovu divnu manifestaciju i druženje.

 

   

 

Na klupskom štandu zainteresirani su mogli vidjeti niz letjelica izrađenih od strane članova našeg kluba te se informirati o radu udruge, njenim uspjesima i drugim temama vezanih za zrakoplovstvo, modelarstvo i raketno modelarstvo.

Naravno, nisu izostale ni prezentacije letova kvadrokoptera (rad Ivana Novaka) i raketa s padobranom koju je prezentirao voditelj raketnog modelarstva, g. Darko Petranović. Također, posjetioci su mogli isprobati kako je to letjeti RC model preko računala na simulatoru.

 

   

 

 

RADNA AKCIJA NA LETJELIŠTU VOLODER


9.8.2014. održali smo radnu akciju na letjelištu Voloder kako bi dodatno uredili prostor za potrebe kluba. Nakon što smo obavili sve potrebne radove i počastili se finim kobasama, krenuli smo sa letenjem...

 

   

 

 

VATROGASNE VJEŽBE NA LETJELIŠTU VOLODER


Aeroklub OSA i DVD Donja Gračenica organizirali su 17.8.2014.-te vatrogasne vježbe na letjelištu Voloder.

Po pozivu, na požarište se odazvao DVD Donja Gračenica i sa svoja 2 navalna vozila i 12 vatrogasaca pristupio gašenju požara. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar koji je buknuo u hangarima aerokluba OSA je lokaliziran, a malo kasnije i ugašen.

Sljedeća vježba odnosila se na gašenje požara na zrakoplovu koji je nezgodno sletio i zapalio se. Vatrogasci DVD Donja Gračenica ponovno su vrlo brzo reagirali te pjenom polili područje oko zrakoplova da spriječe daljnje širenje zapaljenog goriva, a zatim ugasili vatru na samom zrakoplovu.

Zahvaljujemo se svim sudionicima ove vježbe na uloženom trudu.

 

   

 

 

LIPOVLJANSKI SUSRETI


Aeroklub "OSA" sudjelovao je na manifestaciji općine Lipovljani pod nazivom Lipovljanski susreti, 23. i 24. 8. 2014..

 

 

U subotu nas je dočekalo loše vrijeme, ali smo, usprkos tome, obavili snimanje mimohoda i gradskih detalja iz zraka dronom (kvadrokopterom) u vlasništvu Ivana Novaka čiji je video materijal poslužio u prezentaciji općine Lipovljani.

 

   

 

U nedjelju smo obavili mali klupski aeromiting pred brojnom i zainteresiranom publikom kod nogometnog igrališta Slavonac. Okupilo se dosta gledatelja te smo im je prezentirali rad udruge i izrađene modele članova aerokluba OSA.

 

   

 

 

F3M TRENING


U subotu, 30.8.2014., održali smo trening za nadolazeće F3M natjecanje na kojem su nam se pridružili kolege iz okolnih klubova - Zagreba, Ivanić-grada i Popovače. Nažalost, natjecanje smo morali otkazati zbog nepovoljnih vremenskih prilika i kroničnog nedostatka financijskih sredstava.

 

   

 

 

KUTINSKI ELEKTRO KUP F5J-400


Aeroklub "OSA" organizirao je međunarodno natjecanje RC jedrilica u klasi F5J-400 pod nazivom Kutinski elektro kup F5J-400 koje je održano na letjelištu Voloder, 07.09.2014..

 

 

18 prijavljenih natjecatelja svrstava ovo natjecanje kao najjače u regiji po broju natjecatelja, a uz hrvatske natjecatelje, sudjelovali su i natjecatelji iz Slovenije.

Natjecanje je otvorio predsjednik aerokluba "OSA", g. Darko Ozimec, i nakon riječi dobrodošlice poželio natjecateljima što bolje rezultate. Na natjecanju se bodovala dužina leta jedrilica nakon rada pogonskog motora od 30 sekundi te preciznost kod slijetanja.

U klasi F5J-400 juniori, naš član Antonio Ozimec osvaja 1. mjesto.

 

   

 

 

DRUŽENJE U SPORTSKOJ DVORANI


Osice aerokluba OSA nisu se mogle dočekati lijepog vremena da bi protegle svoja mala krilca pa smo zbog toga organizirali druženje u sportskoj dvorani u Kutini, 7.12.2014..

Polaznici modelarskog tečaja iskušali su novoizrađene slobodnoleteće modele tipa LAHOR. Isprobao se model pogonjen gumom, a letjelo se i RC helikopterima. Zatim su na red došli i modeli za indoor letenje - mali klizači iz klase F1N-150 i slobodnoleteći modeli klase F1N.

 

   

 

 

BOŽIĆNI POKLONI ZA POLAZNIKE TEČAJA


Za završetak 2014.-te godine, aeroklub OSA osigurao je božićne poklone za 11 polaznika modelarskog tečaja. Poklone su, 14.12.2014., nakon treninga sa slobodnoletećim modelima, polaznicima tečaja uručili na maloj svečanosti predsjednik aerokluba OSA, g. Darko Ozimec, i dopredsjednik aerokluba, g. Darko Petranović.

 

   

 

Ovim druženjem zaključili smo nadasve uspješnu 2014.-tu godinu te se zahvaljujemo svim članovima kluba na nesebičnom radu i postignutim rezultatima.

HVALA!

 


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

(od 19.3.2013.)