Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

Izvješće o radu AK OSA u 2013. g.
Nedjelja, 02 Veljača 2014 19:59

 

2013.-tu godinu započinjemo održavanjem tečaja zrakoplovnog i raketnog modelarstva pod vodstvom mentora Darka Ozimca, Darka Petranovića i Damira Markalausa te vršimo pripremu za školsko natjecane u P kategoriji.

   

 

Na županijskom natjecanju održanom u Sisku, ostvarujemo 1. mjesto (Antonio Ozimec) i 2. mjesto (Luka Krmpotić) u zrakoplovnom modelarstvu te 1. mjesto (Borna Petrović) u raketnom modelarstvu.

   

 

Primošten je domaćin 55. državnog natjecanja na kojem sudjelujemo sa tri natjecatelja: Antonio Ozimec, Borna Petrović i Luka Krmpotić. U zrakoplovnom modelarstvu osvajamo 6. mjesto (Antonio Ozimec) i 7. mjesto (Luka Krmpotić), a u raketnom modelarstvu osvajamo 4. mjesto (Borna Petrović).

   

 

Dolaskom lijepog vremena, počeli smo i aktivno letenje RC modelima na letjelištu Voloder. Organiziramo uređenje letjelišta i obavljamo prve košnje.

   

 

Kako bi uveličali prvomajsku svečanost u Podgariću (Moslavačka roštiljada), na poziv uprave Vile Garić, članovi aerokluba OSA u sastavu Antonio i Darko Ozimec, Ivan Novak, Darko Petranović i Damir Markalaus, priredili su mali aeromiting u ovom divnom ambijentu u srcu Moslavačke gore. Ivan Novak zaokupio je pažnju šetača i posjetioca svojim FPV zrakoplovom koji ima kameru i u realnom vremenu prikazuje snimku iz zraka na malom monitoru.

   

 

Velika Gorica organizator je F3A natjecanja održanog 25.5.2013., na kojem sudjeluju dva naša predstavnika Krešimir Ivašković i Darko Ozimec. Uz veliku konkurenciju naš član Krešimir Ivašković osvaja 3. mjesto u kategoriji F3M expert.

 

 

Kada god nam vremenski uvjeti to dozvoljavaju, izvodimo RC letove, a započeli smo i obuku RC letenja za početnike.

   

 

F3A natjecanje održano je 09.06.2013. u Novom Mestu (SLO) na kojem sudjeluje i naš član Krešimir Ivašković sa svojom Extrom.

   

 

Dana 12.6.2013., održana je akcija HZTK pod nazivom "Dani otvorenih vrata udruga", u trajanju od 18 do 20h, u kojoj je sudjelovao i naš klub. U klupskim prostorijama u Crkvenoj 46, članovi kluba pokazali su svoje radove i prezentirali letove svojih letjelica.

   

 

U kolovozu aeroklub OSA Kutina sudjeluje na manifestaciji pod nazivom "Ljetna razbibriga“, koja je u organizaciji grada Kutine namijenjena prvenstveno mlađem uzrastu. Druženje sa djecom organizirano je u kutinskom parku gdje djeci udruge prezentiraju svoj rad te ih animiraju da i sami sudjeluju u radu. Naši mladi Kutinjani proveli su ugodne trenutke družeći se sa članovima aerokluba OSA koji su ih i ovaj put animirali da uz igru ponešto nauče o zrakoplovnom modelarstvu. Velik broj djece prijavio se za natjecanje u najdužem letu modela zrakoplova kojeg je osmislio voditelj modelarske sekcije Darko Ozimec, a koje je izvedeno i uz pomoć naših mladih članova Antonija Ozimca, Luke Krmpotića i Marka Desančića.

   

 

Na dan 28.9.2013., ekipa aerokluba OSA Kutina sudjelovala je na još jednom modelarskom aeromitingu u Breškoj Gredi u organizaciji aerokluba Ivanić-Grad. Vrijeme nas je poslužilo pa smo usprkos manjim tehničkim problemima sa letjelicama proveli jedan ugodan dan u zajedničkom letenju i druženju sa mnogobrojnim društvom okupljenih modelara.

   

 

Listopad počinjemo sa odlaskom na modelarski sajam u Schweighofer u Austriju, a nastavljamo i letenja na letjelištu Voloder kada god to vremenske prilike dozvoljavaju.

   

   

 

Odazvali smo se pozivu Zajednice tehničke kulture Kutina da sudjelujemo na sajmu poslova održanom u Kutini 23.10.2013. i prezentiramo svoje radove te rad sa djecom. Na našem pultu bilo je izloženo više vrsta modela - od elektro jedrilica, klizača, kvadrokoptera, modela raketa i dr. To sve su prezentirali naši mlađi iskusni modelari, Antonio Ozimec i Luka Krmpotić sa svojim voditeljem Darkom Ozimcom.

   

 

03.11.2013. odlazimo u Zaprešić na tekmu održanu u sportskom centru Zaprešić gdje je bilo prijavljeno 73 natjecatelja. Među njima i naši članovi: Antonio Ozimec, Luka Krmpotić i Marko Desančić. Antonio Ozimec osvaja 17. mjesto. Time smo bili vrlo zadovoljni, mada ni ostali nisu bili loši. Mladi natjecatelji jedva čekaju sljedeće natjecanje.

   

 

16.11.2013., Antonio Ozimec i Karlo Lisac, pod budnim okom mentora Darka Ozimca, koji je uložio puno truda da svoje znanje prenese na mlade modelare, odlaze na natjecanje u Požegi. Ovaj trud urodio je plodom u dvorani sportskog centra Grabrik u Požegi gdje naš modelar Antonio Ozimec uz konkurenciju od 52 natjecatelja osvaja 3. mjesto i brončanu medalju u klasi F1N-150 juniori.

   

 

Ohrabreni izvrsnim rezultatima sa prošlog natjecanja iz Požege, jedva smo dočekali sljedeću tekmu u Belišću. Ekipa u sastavu Darko Ozimec, Antonio Ozimec, Luka Krmpotić i Damir Markalaus sudjelovali su u završnom natjecanju za ovu 2013 god. Rezultati su ponovno bili dobri, u gornjem dijelu tablice, ništa pompozno jer je konkurencija bila velika pa smo jako zadovoljni sa postignutim.

   

 

Godina se bliži kraju, treba završiti poslove pa smo i mi u Aeroklubu završili malu školu modelarstva koju je pohađalo 9 polaznika:

  • Antonio Ozimec, Noa Makoš, Dominik Kašner, Marko Desančić, Luka Krmpotić, Saša Kordić, Dominik Žatečki, Karlo Lisac, Augustin Ferstner.

   

 

Na maloj svečanosti koja se održala u klupskim prostorijama, potvrde o završetku male škole modelarstva polaznicima su uručili dopredsjednik kluba, Darko Petranović, i voditelj male škole modelarstva, Darko Ozimec. Tajnik kluba, Damir Markalaus, zahvalio se polaznicima na sudjelovanju u programu male škole modelarstva.

   

 

RC letenja na letjelištu Voloder izvodimo završno sa 29. 12. 2013.

   

 


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

(od 19.3.2013.)