Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

Izvješće o radu AK OSA u 2012. g.
Nedjelja, 10 Veljača 2013 16:28

 

Aeroklub OSA čine sekcije:

  • modelarska sekcija
  • raketno – modelarska sekcija
  • maketarska sekcija
  • UL piloti

Početkom 2012. g., održan je početni tečaj zrakoplovnog i raketnog modelarstva kojeg pohađaju 6 polaznika te se pripremaju za školsko i županijsko natjecanje. U tu svrhu iznajmljujemo sportsku dvoranu OŠ Mate Lovraka u kojoj naši najmlađi članovi vježbaju sa svojim modelima. Po obavljenom školskom natjecanju, 3 mlada modelara odlaze na županijsko natjecanje gdje osvajaju 2. i 3. mjesto te ne ostvaruju odlazak na državno natjecanje.

Izvj49  Izvj50  Izvj51

 

Raketari pod vodstvom mentora Darka Petranovića odlaze na državno natjecanje na kojem Tomislav Žilajković osvaja 10. mjesto.

 

Sredinom ožujka, u suradnji s AK Popovača, 4 člana odlaze u Vinkovce u posjet AK Vrabac na njihovu godišnju skupštinu sve radi informacija vezanih za legalizaciju aerodroma Voloder.

Izvj9  Izvj10  Izvj11

 

Krajem ožujka počinjemo sa radnim akcijama na uređenju aerodroma u Voloderu – počinje košnja i uređenje okoliša.

 

U travnju održavamo prvo veće druženje na aerodromu Voloder te nas posjećuju modelari i letači UL zrakoplova iz Ivanić-grada, Gorice i Zvekovca.

Izvj12  Izvj13  Izvj14

 

Svaki vikend, ako to vrijeme dozvoljava, ekipa u sastavu Darko Ozimec i Krešimir Ivašković trenira sa svojim RC zrakoplovima za natjecanje F3A.

 

RC modelari odlaze 30.4.2012. na prvu tekmu u akrobatskom letenju F3A u Nedelišće gdje Krešimir Ivašković zauzima 2. mjesto, a Darko Ozimec 4..

Izvj43  Izvj44

 

U suradnji s AK Popovača, 6 članova odlazi na sajam modelarstva u Austriju - kupuje se nova oprema, a i polovni RC zrakoplovi.

 

Tokom svibnja i lipnja održavamo radionicu za 3 polaznika na kojoj oni izrađuju naprednije modele zrakoplova te prikupljaju nova znanja iz teorije modelarstva.

Izvj52  Izvj53  Izvj54

 

Maketari pod vodstvom mentora Damira Markalausa odlaze na natjecanje u plastičnom maketarstvu pod nazivom LEONARDO 2012 u Sisku.

Izvj40  Izvj41  Izvj42

 

Redovito održavamo aerodrom – svakih 10 dana košnja.

Izvj45

 

Naš novi član, Ivan Novak, pristupa uređenju naše internetske stranice pa i na taj način informiramo javnost o radu AK OSA.

 

U Buševcu, na dan 7.7.2012., održano je natjecanje F3A na kojem sudjeluju naši RC modelari. Krešimir Ivašković osvaja 1., a Darko Ozimec 5. mjesto.

Izvj37  Izvj39  Izvj38

 

31.7.2012. ponovno održavamo druženje na aerodromu na kojem nas posjećuju modelari i letači UL zrakoplova.

 

Aeroklub OSA sudjeluje i na manifestaciji pod nazivom LJETNA RAZBIBRIGA u organizaciji grada Kutine sa modelarskom radionicom za najmlađe na kojoj, uz pomoć članova kluba, djeca sama izrađuju svoje modele.

Izvj60  Izvj61  Izvj62

 

12.8.2012. održavamo malo druženje za članove aerokluba OSA i AK Popovača pa uz gulaš i kobasice izrađujemo klupe i stolove te uređujemo okoliš, košnja trave je neizbježna.

Izvj1  Izvj15  Izvj16

 

Krešimir Ivašković odlazi u Zadar na natjecanje F3A i ponovno osvaja 1. mjesto u kategoriji F3A osnovni.

Izvj34  Izvj35  Izvj36

 

16.9.2012. održavamo druženje na aerodromu u Voloderu te nas posjećuju letači UL zrakoplova iz Ivanić-grada, Čazme, Zvekovca i Velike Gorice. Novi članovi ostvaruju svoje prve RC letove, a stariji modelari vježbaju za sljedeća natjecanja. Košnja trave je neizbježna.

Izvj2  Izvj17  Izvj18

 

RC modelari, njih 8, sudjeluju na aeromitingu modela u Ivanić-gradu (30.9.2012.). Naši prikazani modeli odstupaju po izradi od većine izloženih modela koji su izrađeni od stiropora (izolacije), kako to neki članovi, a i modelari, vole nazvati.

Izvj3  Izvj20  Izvj19

 

U organizaciji aerokluba OSA Kutina, u nedjelju 7.10.2012., održano je natjecanje u akrobatskom letenju modela zrakoplova na daljinskom upravljanje pod nazivom 1. POKAL AEROKLUBA "OSA" KUTINA.

Nakon uvodnih riječi g. Zvonimira Lernatića, predsjednika Kutinske zajednice tehničke kulture, natjecanje je otvorio naš dragi gost dr. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, koji se obratio natjecateljima sa lijepim željama za ostvarenje što boljih rezultata te riječima pohvale organizatorima. Otvaranju su prisustvovali ispred grada Kutine, g. Zlatko Grdić, zatim dopredsjednik Kutinske zajednice tehničke kulture, g. Marko Nježić, tajnik Kutinske zajednice tehničke kulture, g. Zdenko Bogadi te predsjednik aerokluba "OSA", g. Drago Tonković.

Izvj5  Izvj21  Izvj26

Mnogobrojna publika uživala je u prezentacijama akrobatskih sposobnosti zrakoplova i ljepoti samih zrakoplova koji su bili impozantnih dimenzija i snage motora.

Izvj22  Izvj23  Izvj27

Naravno, moramo spomenuti i naše RC pilote, Darka Ozimca (osvaja 4.) i Krešimira Ivaškovića (osvaja 1. mjesto) koji su zaslužni za održavanje ove manifestacije, također pohvala svim članovima kluba na podršci. Ovim osvajanjem 1. mjesta, Krešimir Ivašković osvaja ukupno 1. mjesto na državnoj razini u natjecanju F3A osnovni.

Izvj24  Izvj4  Izvj25

Mora se spomenuti veliko zalaganje g. Darka Petranovića oko izrade sanitarnog čvora na aerodromu, g. Dragu Tonkovića za donaciju stvari potrebnih za uređenje interijera sanitarnog čvora te g. Darka Ozimca za uređenje prilaznog puta do aerodroma Voloder.

Izvj46  Izvj47  Izvj48

 

Iskoristivši lijepo vrijeme 14.10.2012., održano je druženje AK Popovača i AK OSA te su isprobani novi modeli - radovi naših članova.

Izvj6  Izvj28  Izvj29

 

Zbog potrebe košnje, aeroklub OSA odlučuje na izvršnom odboru da se kupi polovni traktor sa bočnom kosom. Traktor je kupljen te se pristupa njegovom uređenju za sljedeću sezonu.

 

Za naše najmlađe modelare iz OŠ, organiziramo tečaj zrakoplovnog i raketnog modelarstva za 7 polaznika koji se pripremaju za natjecanja u 2013. g..

Izvj55  Izvj56  Izvj57

 

Prve probne letove UL zrakoplovom (tip Bagalini) obavljamo 19.10. i 20.10., a izvode se i letovi paraglajderom te probna rulanja sa UL zmajem.

Izvj58  Izvj59

 

Za završetak letačke sezone, organiziramo 24.11.2012. druženje na kojem izvršavamo letove RC modelima, ali i UL zrakoplovom i UL zmajem te obavljamo zadnje uređenje aerodroma. Pročišćuju se odvodni kanali i sprema oprema za zimu.

Izvj7  Izvj30  Izvj31

 

Na našu radost, lijepo vrijeme dozvoljava nam da još jednom pred kraj godine, 26.12.2012., održimo susret na aerodromu u blagdanskom raspoloženju.

Izvj8  Izvj32  Izvj33

 

 
Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

(od 19.3.2013.)